Veckans: Vad tänker du?

Daniela Persin

Vad tänker du på när du hör ordet Israel?

För mig har Israel alltid varit fascinerande. Det är så mångfacetterat, historien och världen i en miniatyr men med världsomspännande påverkan. I Israel finns överallt den bibliska historien, den högt pulserande nutiden och framtida profetiska löften ständigt närvarande. Och biblisk världshistoria skrivs framför våra ögon när profetia efter profetia uppfylls.

Israel är en samlingspunkt, där Gud samlar sitt folk, judarna, från jordens fyra hörn, men även där så många bland olika religionsföreträdare, politiker, akademiker, media mm vill sätta sin egen prägel. När jag bodde i Jerusalem under 2000-talet och utförde doktorsstudier vid Hebreiska universitet fick jag själv vittna detta genom de många kända namn som besökte universitetet och huvudstaden.

Personligen, har jag också fått uppleva hur det är att flytta till Israel, lära sig språket, kulturen och ta sig igenom den oändliga byråkratin. Samt att leva och studera bland israeler, vare sig de är religiösa eller sekulära, judar eller araber, infödda eller immigrerade. Jag fick under sju år se landet inifrån, leva i den intensiva och pressade atmosfär som alla där lever under, och samtidigt uppleva den framtidstro och vitalitet som präglar så mycket av samhället. Att tala om Gud med främmande människor är naturligt i olika vardagssammanhang och man kan höra ett rockband sjunga psalmer i en vanlig radiokanal.

Min Gudsrelation och förståelsen av Guds hela frälsningsplan fördjupades under de åren. Jerusalem förblir mitt andliga hem dit Jesus en dag ska återvända för att etablera sitt rike här på jorden. Därför pågår ett sådant krig om just Jerusalem och Israel, men i Bibeln kan vi läsa vem som kommer ut segrande i slutändan och på Honom hoppas jag!

/ Daniela Persin, Sverigechef för Himlen TV7

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan