Tips till dig som vill

upptäcka mer

Tips till dig som vill

upptäcka mer

“Så fort man studerar eller på något sätt berör Israel så är det välsignat”

Hans Weichbrodt, Präst

Rekommenderade

Rekommenderade Bibelläsplaner, Böcker & Litteratur

Israel i Bibelns ljus

Bibelläsningsplan
En bibelläsplan som under 40 dagar leder dig igenom Bibelns böcker där du får upptäcka Israel utifrån Bibelns ljus. Tanken med Bibelläsplanen är inte att ge en fullständig bild av vad Bibeln säger om Israel och det judiska folket eller tolkningar om vad olika texter kan betyda. Tanken är istället att öppna upp och belysa vad det egentligen står i Bibelordet.
Bibelappen YouVersion

Be för Israel

Bibelläsningsplan
En Bibelläsningsplan på sju dagar där du varje dag får läsa och reflektera över vikten av vår bön för Israel och det judiska folket. Välkommen att börja läsplanen och böneveckan redan idag!
Bibelappen YouVersion

Israel, Påsk & Jesu uppståndelse

Bibelläsningsplan
En Bibelläsningsplan på tre veckor där du får upptäcka hur dessa händelser är ihopkopplade med varandra och med Israel! Var beredd på nya insikter och att förundras över Herrens perfekta timing i Hans storslagna frälsningsplan.
Bibelappen YouVersion

HERRENS HÖGTIDER

Hösthögtiderna Bibelläsningsplan
En Bibelläsningsplan på tre veckor där du får födjupa dig i Herrens högtider. De är viktiga för oss var och en i förståelsen av Herrens ordning. Höstens högtider har gått förbi många kristna men de bär på ett särskilt viktigt budskap, de pekar nämligen på Messias återkomst.
Bibelappen YouVersion

Varför Israel?

Framsida: Varför Israel - Folder
Denna folder är ett smakprov på vår hemsida till arbetet för unga, www.varforisrael.se. Den ger en bra bild av varför arbetet är viktigt på ett tydligt och komprimerat sätt. Välkommen att ladda hem den idag!
LADDA NER

Varför Israel - Tidningstabloid

Varför Israel - Tidningstabloid
I tabloiden Varför Israel presenteras historiska perspektiv, fakta om det internationella samfundets agerande i FN vid landets återupprättande och en möjlig framtid. Det judiska folkets framgångar lyfts fram genom att visa hur man bidragit till att göra världen bättre. Välkommen att ladda hem den idag!
LADDA NER

Varför Israel?

Bok - Willem J.J. Glashouwer
Varför Israel? är en lättillgänglig bok som passar utmärkt som utgångspunkt för ett bibelstudium i grupp eller enskilt.

Boken behandlar begrepp som utkorelse, förbund, och ersättningsteologi och visar att det finns en gemensam grund för judar och kristna i tron på Gud. Likaså utmanar boken den kristna kyrkan som helhet att ta emot och välsigna det judiska folket och nationen Israel.
Beställ hem idag

Vad händer i Mellanöstern

Bok - Israels Vänner
Det finns många halvsanningar och lögner kring Israel och vad som händer i Mellanöstern. I denna bok kan du lära dig argumenten som avslöjar dessa och börja lyssna på ett nytt sätt på massmedias många gånger osanna uppgifter om vad som sker och varför. Boken försöker tackla det kontroversiella och emellanåt känsliga ämnet "den arab-israeliska konflikten" från en balanserad politisk position samtidigt som en biblisk grund används för att grunda argumenten.
Beställ här

Israel eller Palestina, den eviga frågan?

Bok - Pekka Sartola
Historiska, religiösa och juridiska perspektiv på konflikten mellan Israel och palestinierna.

Israel eller Palestina? Det är frågan som delar världens åsikter itu. Är Israel en ockupationsmakt eller en laglig självständig stat? Pekka Sartola, har gjort ett oerhört omfattande arbete och sammanställt material bestående av hundratals dokument, beslut och avtal. Fakta är fakta oberoende av hur man idag förhåller sig till dem.
Beställ hem idag

Israel - världens brännpunkt

Häfte - Erik Borg
En liten skrift som kan vara bra att börja med i sin strävan efter att lära sig mer. Den kommer att hjälpa dig att få upp ögonen och öka förståelsen för Bibelordets sanningar.

Ämnena som tas upp är: Kopplingen – Landet, folket, Israels Gud • Israels betydelse för mig som kristen • Profetord som gått och går i uppfyllelse • Israel/Palestina-konflikten • Israel – en välsignelse för hela världen • Vad vi kan förvänta oss av framtiden
Beställ här

några sidor

värda att besöka

Israels Vänners Webbshop

NEJ TILL ANTISEMITISM

videor, podcasts & material från

andra organisationer

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan