upptäck bibelns land

res till israel

Vänta nu… Kan man verkligen resa till Israel?!

…är ju en fråga man kan ställa sig. Har man med sig bilden av Israel som ofta målas upp i media, så är frågan berättigad. Ut efter denna bild kan man uppleva att Israel praktiskt taget är en krigszon. Men verkligheten ser annorlunda ut!

Oavsett vad man har för förväntningar på en resa till Israel, eller är utan sådana, kommer man inte resa ifrån landet oberörd. Det är vår erfarenhet och de många resenärernas som varit med oss.

Upplev landet med egna ögon

För den politiskt intresserade är ett besök oerhört värdefullt i den meningen att man själv kan skapa sig en bild av läget efter att ha upplevt det med egna ögon. Är man ute efter sol och bad erbjuder de kilometerlånga medelhavsstränderna allt man kan önska sig. Tel-Avivs storstadsliv, rida på kameler i Negevöknen, skidåkning på Hermonberget, bada med delfiner i Röda havet, tusenåriga kulturskatter, flyta i Döda havet eller det obeskrivliga Jerusalem kan också nämnas som anledningar att besöka landet som kallas ”det härligaste av alla länder” (Hesekiel 20:9).

Landet där Gud uppenbarat en stor del av historien

Som kristen är det så klart ytterligare en dimension och något alldeles särskilt att få vistas i Israel. Herren kallar landet för sitt land och här har Han uppenbarat en stor del av den bibliska historien. Ett besök i Israel blir som att vandra på Bibelns blad. Bara det att landet återigen existerar och hur profetorden fortsatt idag går i uppfyllelse visar också att Gud håller sina löften. Israel är fortsatt på Herrens hjärta och Han har fortsatt en plan för sitt egendomsfolk och -land. Israel är utvalt på ett alldeles unikt sätt och Herren använder det för att förmedla till oss vem Han är och vad Han vill. Oavsett om vi ber för, tänker på eller reser till Israel så är det välsignat.

Så…. kan man resa till Israel?

Med tanke på det som nämnts samt våra erfarenheter, blir vårt svar på frågan: Israel är inte bara något man kan resa till. Det går förmodligen inte att befinna sig på en mer trygg plats i vår oroliga värld.

upptäck

våra resor

Bibelskola New Life

11 dagar med studier och resa på plats i Israel
Resan riktar sig till dig som är 16 år och uppåt. Visionen är att hjälpa dig att återupptäcka, fördjupa och leva ut din tro. Resan utgår från Netanya och erbjuder god undervisning, bön och lovsång som varvas med utflykter till de spännande platser som vi läser om i Bibeln.
Läs mer

Resor för unga

Rundresa för de som är något mer äventyrliga men vill upptäcka Israel för första gången.
Resorna för unga som Israels Vänner erbjuder är för dig i åldern runt 16-30. Det är inspirerande resor som styrker tron och ger Bibelläsningen en ny dimension. Men inte bara det. Våra resor för unga till Israel har också äventyrliga inslag med natursköna vandringar och spännande aktiviteter.
Läs mer

Resor för ledare

Resor utformade för bl.a. ungdomsledare och pastorer
Israels Vänner har tillsammans med medresearrangörer önskan att erbjuda resor speciellt utformade för dig som ungdomsledare och -pastor. Målet med denna resa är att ge de verktyg som krävs för att starta eller stärka engagemanget för Israel. Här blir en resa ett viktigt element då inget kan undervisa om Israel bättre än Israel självt.

Vid intresse och frågor, välkommen att kontakta info@israelsvanner.se

Bibelskola

En vecka med studier och resa på plats i Israel
Israels Vänner planerar för att inom kort kunna erbjuda bibelskola på plats i Netanya, Israel. 10 dagar med bibelstudium, utflykter och gemenskap. Håll utkik efter mer information.

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan