ungdomsledare

– Med ett hjärta för israel

Kunskap är nyckeln till förståelse när det kommer till förståelse av Bibeln, Guds ord. Okunskap i sin tur bidrar till oförståelse. Detta gäller Bibelordet i stort, där Guds planer och syften för Israel och det judiska folket är en central del. Vi behöver undervisning och detta är något som vi inom Israels Vänner vill hjälpa ledare med att förmedla vidare till den yngre generationen. Allt material som vi har uppmuntrar vi till att sprida och använda sig av som ett komplement inom den egna församlingen.

Okunskap är förmodligen en stor orsak till att ett aktivt och sunt engagemang för Israel idag ofta utgörs av en särskild grupp människor (i församlingen) snarare än hela församlingen. Man kan då räkna ut att det blir svårt för den unga generationen att få en sund förståelse av Israel. Bristen på undervisning och i andra fall trovärdighet resulterar i att många får uppfattningen att Israel är ett sidoämne i församlingen. Utöver detta finns ofta ett Israelfientligt samhälle som också försvårar den unga generationens val till ett engagemang för Israel.

Israels Vänner vill bidra till en förändring och vi tror att ungdomsledare har en alldeles unik roll till ökad kunskap inom församlingen där förståelsen av Israel och det judiska folket får ske i Bibelns ljus. Då är förutsättningen god för att få ett hjärta för Israel.

”För undervisning ska gå ut från Sion, HERRENS ord från Jerusalem”

Jesaja 2:3

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan