Veckans: Vad tänker du?

Marita Usi

Vad tänker du på när du hör ordet Israel?

Först och främst tänker jag på ”Hemma” eftersom detta land har varit mitt hem över 20 år. Israel är ett litet land med många människor, mycket väsen, alltid mycket diskussion på gång, alldeles för många bilar, väldigt varmt på sommaren, hängande hot över oss från grannar etc. Men det är ett land som jag älskar. Och även att det är tufft att leva här många gånger så skulle jag aldrig vilja flytta härifrån. Och Israel har en speciell plats i Guds hjärta!

Israel är ett mycket fascinerande land som har så mycket att visa upp. Landet som har världens ögon på sig. Ett land som har förvandlats otroligt mycket under de sista 150 åren. Från att ha varit ett ödelagt område med liten växtlighet och befolkning med mycket malaria och fattigdom, till att ha blivit ett framgångsrikt, grönskande och välmående land.

Man kan undra hur det är möjligt att landet blivit som det blivit? Svaret finns i Bibeln.

Är du kristen och fortfarande inte varit i Israel så rekommenderar jag dig verkligen att du ska komma hit. Att få åka runt här i landet och se platserna som är omnämnda i Bibeln kommer att ge dig en helt ny upplevelse och förståelse. Även om det inte finns så mycket bevarat från Jesu tid så kan man se de omtalade platser, känna medelhavsklimatet och öknen men också förstå avstånden mellan de olika platserna som Jesus vandrade mellan. Jag är säker på att Bibeln blir ännu mer verklig och talande efter ett besök i landet.

Naturligtvis tycker jag att du ska bo på hotel Orit i Netanya där jag numera arbetar. Hotellet är en pärla och ett ljus (namnet betyder litet ljus) vid Medelhavets kust. Välkomna hit!

/ Marita Usi, reseguide och föreståndare på hotell Orit, Israel

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan