Veckans: Vad tänker du?

Petra Kahn Nord

Vad tänker du på när du hör ordet Israel?

När jag hör ordet Israel så känner jag tillhörighet och kärlek. Israel är så mycket för mig. Det är ett land som jag älskar att besöka och turista i. Min bror med familj bor där och jag har många vänner och andra släktingar där. Det är mitt andra hem. Jag bodde i Israel 1994-1998 och den tiden formade mig väldigt mycket. Jag hade på många sätt de bästa åren av min ungdom där. Det var mycket restaurangbesök, fester, fikor, strandliv och vänner. Det var en tid med frihet och äventyr. Sedan jag flyttade tillbaka till Sverige har jag försökt att besöka Israel minst en gång per år. Jag behöver min årliga injektion med israelisk intensitet, öppenhet, värme, sol, bad, vänner, familj och mat. Israel innebär även en fristad, en garant för att jag aldrig behöver förföljas eller ge avkall på min judiska identitet. Israel kommer alltid att ta emot mig och min familj med öppna armar om det skulle behövas. Israel är en del av mig och har för alltid en stor plats i mitt hjärta.

/Petra Kahn Nord – Coach, föreläsare, författare

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan