The Bible Project

”BibleProject är en ideell organisation med fokus på teknologisk undervisning och animationer. Vi erbjuder gratis Bibelfilmer, podcast, bloggar, lektioner m.m. för att göra den bibliska berättelsen tillgänglig för alla, överallt.

Från sida ett till det sista ordet, så tror vi att Bibeln är en enhetlig berättelse som leder till Jesus. Denna varierande samling av uråldriga böcker flödar över av visdom till vår moderna värld. När vi låter Bibelns berättelse tala för sig själv, så tror vi att budskapet från Jesus kommer att förvandla individer och hela samhällen.

Många människor har missförstått Bibeln, då man endast ser den som en samling av inspirerande citat eller en gudomlig instruktionsbok som fallit från himlen. De flesta av oss koncentrerar oss på de delar som vi tycker om, medan vi undviker de delar som är förvirrande eller till och med störande.

Våra Bibelresurser hjälper människor att upptäcka Bibeln på ett sätt som är lättillgängligt, engagerande och omvälvande. Vi gör detta genom att visa upp den litterära konsten i Skriften och spårar upp de teman som finns från början till slut. Istället för att utgå från någon speciell hållning eller tradition, skapar vi material för att lyfta fram Bibeln för alla och få våra ögon riktade mot dess enhetliga budskap.”

Många av deras videor finns även med svensk undertext på YouTube.

Smakprov från the bible project

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan