Veckans: Vad tänker du?

Ulf Christiansson

Vad tänker du på när du hör ordet Israel?

Jag tänker på Israel som en nation som Gud har rest upp. Ifrån att ha varit utspridda över hela jorden förde Gud dem samman efter andra världskriget och ur det fruktansvärda helvete som hände dem i Europa under Hitlers terror. Som genom ett under fick det judiska folket tillbaka sitt land, det land Gud lovade dem många, många år innan. 

Detta lilla land (i storlek med Småland), som är omringat av fiender som utan att dölja det säger att deras mål är att utplåna Israel, får nu återigen igen uppleva hur världen vänder sig emot dem. Jag har bestämt mig för att inte följa opinionen utan jag följer det som Gud sagt och lovat detta lilla folk. Alla nationer har ju sina brister och fördelar, det har också landet Israel. Men det förändrar inte Guds löften till detta folk. Han håller sina löften och kommer att se till att alla Hans löften blir fullbordade. Det tror jag på!

 4 Moseboken 23:8, 19-21 NUB

”Men hur skulle jag kunna förbanna vad Gud inte har förbannat? Hur kan jag fördöma ett folk som HERREN inte har fördömt? Inte är väl Gud en människa, så att Han skulle kunna ljuga? Han ändrar sig inte som människor gör. Gör Han inte det Han säger? Fullföljer Han inte det Han lovar? Jag har fått befallning att välsigna. Gud har välsignat dem och jag kan inte ändra det. Ingen olycka syns i Jakob, Han ser ingen ofärd i Israel. HERREN deras Gud är med dem. Han hyllas med jubelrop som kung bland dem.”

PS

1. Alla borde någon gång i livet ha besökt Auschwitz i Polen för att förstå, även om det är svårt, vilken ondska det judiska folket utsattes för, för bara drygt 70 år sedan.

2. Alla borde någon gång i livet ha rest till landet Israel.

Jag har gjort båda.
Bless!

/Ulf Christiansson, grundare av och sångare i hårdrocksbandet Jerusalem

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan