Bloggartikel - vad är grejen med israel?

Israel? Räcker det inte med Jesus?

Vilken konstig rubrik kanske du tänker… Finns det ett nej på den frågan? Nej,, självklart finns det inte ett nej på den frågan! Såklart räcker det med Jesus! Men om man verkligen vill lära känna Jesus så är det svårt att komma runt Israel….

I 2 Mosebok kan vi läsa om vad Herren lät hälsa till farao: ”Du ska säga till farao: Så säger Herren: Israel är min förstfödde son, och jag har sagt till dig: Släpp min son, så att han kan hålla gudstjänst åt mig.”

Det är intressant, för vem är det vi vanligen förknippar med Guds Son. Jo Jesus såklart! I Matteus evangelium när Jesus döpts står det: ”Och en röst från himlen sade: ”Han är min älskade Son. I honom har jag min glädje.” Och i Johannes 3:16 ”Så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son”.

I Jesaja 49 låter profeten Messias tala: ”Han [Herren] sade till mig: ”Du är min tjänare, Israel, genom dig vill jag förhärliga mig.”

På något sätt är Jesus Messias och Israel så tätt sammanknippade med varandra att de är närmast oskiljaktiga. Jesus är Israels Konung. Jesus uppfyller Lagen och Profeterna. Jesus ska återupprätta Israel. Jesus ska komma tillbaka till Israel.

Och att du och  jag som är hedningar fått bli del av detta… Det är en nåd från Herren! Men som Gud lovade Abraham – genom dig ska ALLA folk bli välsignade.

Jesus kom för Israels förlorade får, men genom sin död och uppståndelse blev välsignelsen tillgänglig för alla folk! Att lära sig mer om Israels roll i Guds frälsningsplan är att ännu mer lära känna Jesus och kraften i hans uppståndelse!

Den här hemsidan använder cookies för att erbjuda dig bästa möjliga upplevelse av webbsidan